nedeľa 28. marca 2010

Schéma súčasného peňažného obehu




Takto vyzerá schéma zapojenia dnešného finančného obehu.
Je to úplne zámerne a zbytočne komplikovaný prepletenec.
Predstavte si ho ako trubky ktorými namiesto vody prúdia peniaze.
Spocitanim jednotlivých vetiev tokov dostanete obraz o tom kde a kolko financií prúdi.
Z tejto schémy je zrejmé že ako sa vplyvom úroku a zisku odnašaju peniaze na finančný trh na ktorom sa z túžby po ešte vacšom zisku predavaju tieto peniaze za este vacsí balík penazí ktorý predstavujú štátne dlhopisy.Táto špirála nema konca kraja a vedie cely systém do neustáleho dlhu ktorý nie je mozné nikdy splatit preto je tento urokový systém odsudený ku krachu ktorý príde zanedlho.
Riešením je novonavrhovaný systém s jednou daňou a bez finančných trhov a neustáleho zadlžovania sa, bez inflácie,nedostatku penazí a kríz.

P.S.

Jedným z najzávažnejších, ba dokonca ho možno označiť za hlavný dôvod neudržateľnosti a neprehľadnosti súčasného finančného systému je mechanizmus emisie a distribúcie peňazí. Systém centrálnych bánk požičiavajúcich z ničoho vyrobené peniaze komerčným bankám je monštrom, ktoré musí jedného dňa pohltiť samo seba. Ako to funguje?

Centrálna banka stanoví isté množstvo peňazí, ktoré sa rozhodne emitovať a následne si ich vytlačí, čím čarovne ľahkým spôsobom vytvorí nové peniaze z bezcenného papiera. Táto spoločnosť nevyprodukovala nijakú hodnotu a predsa zrazu vlastní ohromné množstvo peňazí. Tieto peniaze následne požičiava komerčným bankám za úrok, nazývaný diskont. Teda banka si požičia balík peňazí, ktorý ešte deň dozadu mohol byť len balíkom papieru a musí vrátiť sumu navýšenú o diskontný úrok. Centrálna banka tak každou emisiou získa značnú sumu peňazí, ktorú ešte znásobí výškou diskontného úroku. Náklady má takmer nulové a pre spoločnosť nepriniesla žiadnu užitočnú hodnotu, len farebné papieriky, prípadne čísla v elektronickej podobe, čo je pre ňu ešte viac beznákladové.

Túto situáciu do tragického bodu privádza oddelenie centrálnych bánk od štátu. Navodzovanie atmosféry, že kontrola centrálnej banky štátom bude viesť k zníženiu jej odbornosti a efektívnosti médiami a rôznymi samozvanými expertmi u ľudí vyvoláva dojem, že kontrola centrálnej banky im úplne cudzími a nimi absolútne nekontrolovateľnými ľuďmi je v niečom prínosná. Avšak otvorme oči a pozrime kam viedlo vymanenie sa centrálnych bánk spod priamej štátnej kontroly v kapitalistických krajinách. Centrálne banky v USA a západnej Európe sa premenili na súkromné spolky ovládané nadnárodnými korporáciami. Cudzinci získali kontrolu nad peniazmi, čím dostali do hrsti celý národ. Okrem toho si zabezpečili mimoriadne výnosný biznis na úkor zvyšku spoločnosti. Tento biznis je omnoho výnosnejší a jednoduchší ako obchody s drogami, zbraňami, diamantmi a drahými kovmi dohromady. Predstavte si, že na vašej tlačiarni si tlačíte bankovky, ktorými môžete platiť v obchode či skupovať majetky… a na jeden papier sa vám zmestí 9 bankoviek, za ktoré si môžete kúpiť tisíc nových papierov a opäť tlačiť. Nebol by to krásny pocit takto ľahko prísť k peniazom? Presne takýto pocit majú cudzinci, ktorí ovládajú centrálne banky.

Rotchschild: “Dajte mi kontrolu nad peniazmi krajiny a nebude ma zaujímať aká vláda je pri moci.”

Zdravá spoločnosť sa však nikdy nedá zviesť na prenechanie svojich záležitostí cudzincom. Rovnako nepustí z rúk ani svoje hospodárstvo a bohatstvo svojej krajiny. Skutočné bohatstvo je založené na využití prírodných zdrojov a pracovných schopností a usilovnosti obyvateľov krajiny, nie finančných špekuláciách. Vydávanie meny nekrytej reálnou hodnotou je pyramídovou hrou ktorá nebude trvať donekonečna. Skutočný hospodársky rozmach znamená zvyšovanie reálnej výroby, nie finančné machinácie a odzrkadlí sa v životnej úrovni v krajine, nie v papierových číslach prezentovaných „analytikmi“.

2 komentáre:

  1. Prihlasit a davat sem komentare sa da tak ze cez openID sem napisete svoju mailovu adresu a cez svoj mail sa prihlasite.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chcel by som poďakovať spoločnosti Lapo Micro Finance za poskytnutie pôžičky. Niekoľkokrát som bol oklamaný, keď som sa snažil získať pôžičku, až som narazil na spoločnosť Lapo Micro Finance, ktorá mi poskytla pôžičku v hodnote 23 000 dolárov na starostlivosť o moje choré dieťa. Ak dnes potrebujete skutočného veriteľa, kontaktujte Lapo a nenechajte sa oklamať. Kontaktný e-mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447868753778

    OdpovedaťOdstrániť